TUKIJAT

Tarja Halonen

Tarja Halonen

Presidentti

Suomalainen poliittinen päätöksenteko tarvitsee lisää rauhan ja konfliktien asiantuntijoita. Olen iloinen, että Hussein al-Taee on ehdolla eduskuntaan.

Tarja Halonen

Paavo Lipponen

entinen pääministeri

Hussein on erinomainen ehdokas, pätevä, monipuolisesti aktiivinen ja oikeasti innostunut ottamaan vastuuta Suomen tulevaisuudesta.

Arife Heino

Mika Pasanen

Poliisitarkastaja, Järvenpää

Kevään eduskuntavaalit ovat korostetun tärkeät vaalit Suomelle. Suomen menestys on laajan yhteistyön tulosta. Suomi on monimuotoinen yhteiskunta, joka on sitoutunut syvällisesti kansainväliseen yhteistyhön. Eduskunnassa tarvitaan uutta ajattelua ja yhteistyön siltojen rakentajaa. Tunnen Husseinin poikkeukselliset yhteistyötaidot ja luotan hänen näkemyksiin Suomen asioiden päättäjänä.

Anja Tolonen

Anja Tolonen

Husseinin psykologian opettaja Martinlaakson lukiossa (eläkkeellä), Vantaa

Hussein oli lukiolaisena hymyileväinen, kohtelias ja tunnollinen opiskelija, ihmisen ja elämän puolestapuhuja. Järjestimme yhdessä tapahtumia, muun muassa Studia Generalia -keskustelusarjan kansainvälisestä kohtaamisesta, ja kirjoitimme yhteiskuntarauhasta paikallislehteen. Kahdella leirikoulumatkallamme Hussein valloitti myös tansanialaisten kummikouluystäviemme sydämet. Hän tukee edelleen kummikoulutoimintaamme ja käy muun muassa vierailevana puhujana tapahtumissamme. Puolueisiin sitoutumattomana ihmisenä suosittelen lämpimästi Husseinia hoitamaan Suomen asioita hänen laaja-alaisen tietämyksensä, neuvottelutaitojensa ja eri puolilta maapalloa saamansa kokemusmaailman perusteella. Valloittava Hussein on nykypolven huipputekijä Suomen hyväksi.

Rauli Virtanen

Rauli Virtanen

Toimittaja ja tietokirjailija, Espoo

Minulla on ollut ilo tuntea Hussein jo yli vuosikymmenen ajan. Hän piti minusta veljellistä huolta sodan repimässä Irakissa ja on siitä lähtien ollut luottoystäväni. Hussein on meille kaikille huippuesimerkki lempeästä ja ystävällisestä rauhanrakentajasta, jollaisia Suomi ja maailma tarvitsevat. Husseinin perheen asettuminen Suomeen oli meille kuin lottovoitto. Hussein on paljon enemmän kuin poliitikko.

Tiina Elovaara

Tiina Elovaara

Kansanedustaja (sin.)

Hussein al-Taee on yksi lempisuomalaisistani. Hän on tehnyt töitä yhteiskuntien vakauden edistämiseksi maailmalla ja käyttänyt vaikuttavia puheenvuoroja myös Suomessa. Tämä on mielestäni isänmaallista. Hän tukee rohkeasti muita yli rajojen ja on empaattinen.

Hussein on loistava esikuva erityisesti niille nuorille, joiden juuret ovat muualla kuin Suomessa. Olen vakuuttunut, että hänen viisas diplomaattisuutensa säilyy politiikan tuoksinassa. Rauhanneuvottelijoille on todellakin tilaa politiikassa.

Mika Vuorenmaa

Mika Vuorenmaa

Kuntosaliyrittäjä ja hieroja

Hussein on käynyt treenaamassa ja hieronnassa Myyr-Body -yrityksessäni Vantaalla. Hänen käydessään meillä juttelemme monista aiheista, aina vanhemmuudesta politiikkaan. Hussein on realistinen ja asiantunteva; työskenneltyään maailmalla hän tietää, miten asiat ovat. Hän sanoo mielipiteensä suoraan ja on tarvittaessa jämäkkä. Toisaalta hän on persoonana humoristinen ja mukava. Pidän Husseinissa myös siitä, että hän kestää kritiikkiä ja mielipiteitä. Hän ei loukkaannu suorasta puheesta ja on avoin keskustelulle ja uusille näkökulmille.


Elisa Vepsäläinen

Elisa Vepsäläinen

ihmisoikeusvaikuttaja, Helsinki

Suomessa tarvitaan juuri nyt Husseinin kaltaista yhteiskuntarauhan puolustajaa. Husseinilla on kyky erottaa monimutkaistenkin asioiden keskeltä juuri ne seikat, joihin vaikuttamalla voidaan saada aikaan muutosta ja hyvinvointia. Hänellä on myös erinomainen taito puhua ihmisille ymmärrettävästi.

Viljo Takala

Viljo Takala

asemapäällikkö emeritus

Tervehdys! Olen Viljo Alavuuden kaupungista. Olen myös sotainvalidi. Ikää on jo 94 vuotta. Martti Ahtisaaren järjestön neuvottelija ja sovittelija Hussein al-Taee on mielestäni juuri oikea mies hoitamaan yhteisiä asioitamme. Hän on jo lapsuudessaan Irakissa saanut kokea, mihin vihanpito äärimmillään johtaa. Hussein on älykäs ja taitava. Hän on myös niin suomalainen. Onhan hän muun muassa käynyt täällä koulunsa ja suorittanut asevelvollisuutensa. Mielestäni suomalaisilla ja Suomella ei ole varaa olla käyttämättä hänen kykyään yhteisten asioiden hoidossa. Lämpimästi suosittelen.

Arife Heino

Arife Heino

Palveluneuvoja, Järvenpää

Arvostan Hussein al-Taeessa hänen tapaansa kunnioittaa kohtaamiaan ihmisiä  Hänen teoissaan ja sanoissaan välittyy viisaus ja rauhallisuus. Hussein ymmärtää ilmastonmuutoksen vakavuuden ja tekee töitä tasa-arvoisemman ja oikeudenmukaisemman maailman puolesta.


Arife Heino

Alexandra Procopé

hyväntekeväisyysyhdistys Westpro4U ry:n hallituksen puheenjohtaja, Espoo

Haluan antaa tukeni Husseinille, sillä hän edustaa niitä elämänarvoja, jotka koen tärkeiksi. Omassa hyväntekeväisyystyössäni kohtaan paljon eriarvoisuutta, minkä takia arvostan suunnattomasti Husseinin aitoa halua auttaa toista ihmistä. Hän on aina valmis lähtemään mukaan auttamaan. Hussein haluaa rakentaa ihmisoikeuksia kunnioittavaa ja eriarvoisuutta kitkevää yhteiskunta, ja hänellä on siihen tarvittava tieto ja taito. Hussein on osa muutosta, jota Suomi juuri nyt tarvitsee!

Arife Heino

Antero Vartia

kansanedustaja (vihr)

Jos haluamme rakentaa parempaa maailmaa, meidän on kyettävä rakentavaan keskusteluun erityisesti niiden kanssa, joiden arvomaailma on erilainen. Sen Hussein al-Taee osaa.

Arife Heino

Jaakko Hämeen-Anttila

arabian kielen ja islamin tutkimuksen professori (Edinburgh)

Hussein on tarkka ja kokenut havainnoija, niin meillä Suomessa kuin maailmallakin. Nyt jos koskaan tarvitaan eduskuntaan sovittelijoita ja neuvottelijoita!

Arife Heino

Santra Lähteenmäki

maatalousyrittäjä

Hussein on ihminen, joka osaa kuunnella niin ihmisen kuin maailmankin kokoisia murheita ja on halukas ratkaisemaan niitä. Hän on ystävällinen, kannustava ja etsii ratkaisuja avarakatseisesti – muun muassa ilmastokysymyksiin.Yrittäjänä arvostan Husseinin neuvottelu- ja sovitteluosaamista. Hän osaa rakentaa luottamusta keskustelevien ihmisten välille ja luoda tilanteita, joissa jokainen osapuoli voi voittaa. Hussein on näiden tilanteiden luojana verraton. Hänen kaltaistaan ihmistä suomalainen päätöksenteko kaipaa, jotta saamme pitää rauhan myös tulevaisuuden Suomessa.

Arife Heino

Seksikäs Suklaa

artisti ja mediapersoona

Hussein on fiksu ja sanavalmis mies. Hän puhuu suomea niin hyvin, että aluksi vähän pelotti. Eduskunnan tulisi näyttää meiltä suomalaisilta ja edustaa kaikkia kansalaisia. Siksi tahtoisin Husseinin kansanedustajaksi.

Arife Heino

Kaarina Suonio

ent. kansanedustaja, opetusministeri (1982–1986)

Haluaisin Hussein al-Taeen eduskuntaan. Hänen taustansa on väkevä kannanotto. Hänen kokemuksensa ja taitonsa ansaitsevat maksimaalisen vaikutuskentän.

Arife Heino

Sara Salmani

monimuotoisuuden asiantuntija, tuottaja

Olen tuntenut Husseinin lapsuudesta asti. Hän on aina ollut myötätuntoinen, päättäväinen ja tehnyt kaiken innostavalla energialla. Olen seurannut ilolla, kuinka osaavasti Hussein on edustanut Suomea maailmalla. Hän on esimerkkinä kaikille suomalaisille, joiden tausta on samankaltainen kuin hänellä. Tämän takia Suomi tarvitsee Husseinia.

Arife Heino

Aadan Ibrahim

Vantaan kaupunginvaltuutettu

Hussein on monille nuorille esikuva. Hänen kanssaan on helppoa keskustella yhteiskunnan asioista. Vastakkainasettelun sijaan tarvitaan rauhanrakentajia. Husseinin asiantuntijuutta ja luontaista neuvottelutaitoa tarvitaan tulevaisuuden eduskuntatyössä.

@rauhantaee Twitter
Rauhantaee Facebook
@rauhantaee Instagram
Hussein al-Taee on ehdolla vuoden 2019 eduskuntavaaleissa SDP:n ehdokkaana